Vanuit Living Lab Circulair zijn we aangehaakt bij het CIMPL project in de provincies Gelderland en Overijssel onder de titel BOOST Circulair. Het programma is gisteren op vrijdag 5 september gelanceerd door OostNL. Met het nieuwe programma BOOST Circulair worden bedrijven verbonden die de verkennende fase voorbij zijn en klaarstaan...
Lees meerMaak kennis met de Graskarton Keten: lokaal, circulair & schaalbaar Wist je dat we verpakkingen kunnen maken van regionaal bermgras in plaats van traditioneel karton? Dat scheelt niet alleen water, energie en CO₂ , maar versterkt ook de samenwerking tussen ondernemers, overheden en kennisinstellingen in de Achterhoek. In de Graskarton...
Lees meerVandaag vond op het Marnix College in Ede een inspirerende masterclass “Werken met restvoedsel” plaats, onder leiding van chef-kok Paula Middendorp. Leerlingen gingen aan de slag met producten die anders misschien waren weggegooid en ontdekten hoe je met creativiteit en lef verrassend lekkere gerechten kunt maken.
Lees meerOok wij als Living Lab Circulair zijn actief in de Verspillingsvrije week en hebben o.a. de volgende activiteiten: Masterclasses Werken met Restvoedsel in samenwerking met Van Lodenstein College Barneveld, Marnix College Ede en Christelijk Lyceum Veenendaal. Foodtruck op de weekmarkt in Scherpenzeel. Een foodtruck die hapjes uitdeelt van ‘gered voedsel’....
Lees meerVoor een nieuwe voetgangersbrug bij het Bartokpad heeft de gemeente gekozen voor een ‘circulaire’ brug. Deze zal gemaakt zijn van onderdelen die in het hele land inwisselbaar zijn voor hergebruik bij andere bruggen. De gemeente heeft een firma in de arm genomen die ook veel aandacht heeft voor innovatie en...
Lees meer