Vorige week draaide Wageningen om de Verspillingsvrije Week. De stad vierde dit met een reeks smaakvolle en verbindende activiteiten, waarbij inwoners ontdekten hoe lekker, gezellig en duurzaam koken met restjes kan zijn.
Lees meerDonderdagochtend 11 september stond het Van Lodenstein College in Barneveld helemaal in het teken van koken zonder verspillen. Tijdens twee sessies leerden de brugklassen onder leiding van chef-kok Paula Middendorp hoe je met restproducten verrassende gerechten op tafel zet. De leerlingen maakten onder meer gerechten op basis van oud brood,...
Lees meerDe leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal zitten niet stil als het gaat om duurzaamheid. Na een succesvol project over de eiwittransitie, doken zij gister opnieuw in de wereld van voedsel en duurzaamheid.
Lees meerMaandagavond stond Wageningen in het teken van koken met restjes. Een kliekjesdiner, fermentatieworkshop en een leerzame quiz zorgde voor een nieuwe kijk op restvoedsel.
Lees meerDe Verspillingsvrije Week werd vanochtend feestelijk gevierd op de weekmarkt in Scherpenzeel. Van 09:00 tot 13:00 konden bezoekers genieten van verrassende hapjes, bereid van restvoedsel in een speciale foodtruck.
Lees meer