We kijken trots terug op een jaar Living Lab met mooie projecten, werkplaatsen en deelnemers. We groeien in resultaten, bereik, partners en goede voorbeelden. Die stijgende lijn hebben we ook dit eerste halfjaar van 2022 voorgezet en we zijn dat zeker ook voor de rest van het jaar van plan....
Lees meerDinsdag 7 juni vond weer een bijeenkomst plaats van de Werkplaats Circulaire voedselketens. Het onderwerp was voedselafval in de binnensteden van Regio Foodvalley en de zoektocht naar circulaire oplossingen. Met zo’n 25 online deelnemers bespraken we diverse recente ontwikkelingen om zo samen tot één of meerdere pilots te komen. Actualiteiten...
Lees meerOp 15 juni vond alweer de 6e Werkplaats Waterstofbijeenkomst plaats. Dit keer met als thema: waterstof gezamenlijke inkoop. Waterstof is volop in ontwikkeling, zowel internationaal als nationaal. Binnen Regio Food Valley worden in toenemende mate nieuwe waterstofinitiatieven gesignaleerd. Het matchen van vraag en aanbod is van groot belang. Met de...
Lees meerWat kun jij doen tegen voedselverspilling? Met een bordspel én een kweekbakje, dachten leerlingen van Het Streek in Ede. Ze vielen ermee in de prijzen bij de Floriade Expo in Almere. Julian Dorenbos (14) uit Bennekom haalt een wit bakje uit zijn rugzak. Hij doet het open en op de...
Lees meerEen podium voor innovaties uit de regio! Regio Foodvalley barst van innovaties. Wat gebeurt er op het gebied van innovatie in de regio? Onderzoekers hebben in de Regio Foodvalley verhalen van innovatieve ondernemers opgehaald, om te leren en te inspireren. De eerste verhalen zijn gebundeld in het online magazine van...
Lees meer