Aan de slag met kansen binnen de circulaire economie In de kaasbranche zijn volop mogelijkheden om de bedrijfsvoering verder circulair en daarmee duurzamer te maken. Dit kan zowel over het productieproces gaan, als over de producten die worden gebruikt. Denk hierbij aan de kaascoating of verpakkingsmateriaal. Veelal worden deze verbeteringen...
Lees meerOp donderdag 14 juli 2022 hebben 56 organisaties hun handtekening onder de nationale Green Deal Eiwitrijke Gewassen gezet. Doel van de Green Deal is opschaling van de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen. Het maakt de teelt economisch weer aantrekkelijk voor boeren, verhoogt de zelfvoorzieningsgraad van eiwitten en...
Lees meerMatch gemaakt door Living Lab. Regio Foodvalley, Stichting Ons Bedrijf in Barneveld en het Wageningse initiatief Green Side starten samen een proef waarbij bedrijven en organisaties worden voorzien van notitieboeken die zijn gemaakt van hergebruikt papier. ,,Bedrijven vinden het geweldig, omdat het een laagdrempelige manier is om te verduurzamen’’, vertelt...
Lees meerEr worden in toenemende mate binnen Regio Foodvalley waterstofinitiatieven gesignaleerd rondom transport, opslag en distributie. Deze initiatieven worden vanuit de overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen geïnitieerd en getrokken. Om de ontwikkeling van deze initiatieven te versnellen en om innovatie een boost te geven is Werkplaats Waterstof in het leven geroepen. De...
Lees meerOp 12 juli 2022 start het gratis programma Zomerondernemer Regio Foodvalley. Jongeren tussen 15 en 22 jaar kunnen zich nu aanmelden voor dit ondernemersproject in de zomervakantie. Deelnemers ervaren tijdens het project hoe het is om te ondernemen. Begeleid door trainers starten ze een eigen bedrijf. Een eigen bedrijf in...
Lees meer