Ben jij MKB ondernemer in de Bommelerwaard of Rivierenland en toe aan je eerste stappen op gebied van circulair ondernemen? Op zoek naar inspiratie en praktische handvaten en gelijkgestemde ondernemers? Of heb je de eerste stap gezet, maar blijkt het lastiger dan gedacht? Of ben je juist lekker bezig en...
Lees meerBedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of reduceren en reststromen optimaal te verwaarden. Er kan alleen nog een voucher worden ingezet voor...
Lees meerVoedselafval in binnensteden: veel winst te behalen door bundeling en samenwerking Onderzoek door studenten Wageningen UR 18 studenten van Wageningen UR deden onderzoek naar oplossingen voor voedsel-afval bij kleine ondernemers in binnensteden van Barneveld, Rhenen, Wageningen en Ede. Zij interviewden in totaal maar liefst 150 ondernemers en zo’n 460 consumenten....
Lees meerHet eerste halfjaar van 2021 is weer voorbijgevlogen. Het is een periode geweest waarin wij als Living Lab zeer actief zijn geweest. Diverse werkplaatsen zijn georganiseerd, nieuwe partners zijn toegetreden en gelukkig konden we beginnen om elkaar weer fysiek op te zoeken. Na de zomer start een nieuwe periode, waarin...
Lees meerBeschimmeld, uitgedroogd, muf, niet vers. Vooral om die redenen gooien we bergen brood weg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum naar voedsel- en broodverspilling. MVO Nederland stelt een oplossing voor. In opdracht van het Voedingscentrum vroeg Flycatcher 1.003 Nederlanders van 18 jaar en ouder naar hun weggooigedrag. Brood...
Lees meer