Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Toe aan circulair ondernemen? Schuif dan aan de Groene Tafel!

Dinsdag 20 juli 2021 Algemeen

Ben jij MKB ondernemer in de Bommelerwaard of Rivierenland en toe aan je eerste stappen op gebied van circulair ondernemen? Op zoek naar inspiratie en praktische handvaten en gelijkgestemde ondernemers? Of heb je de eerste stap gezet, maar blijkt het lastiger dan gedacht? Of ben je juist lekker bezig en...

Lees meer

Voucherregeling Samen Tegen Voedselverspilling

Dinsdag 20 juli 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of reduceren en reststromen optimaal te verwaarden.   Er kan alleen nog een voucher worden ingezet voor...

Lees meer

Voedselafval in binnensteden, onderzoek door studenten Wageningen UR

Donderdag 15 juli 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Voedselafval in binnensteden: veel winst te behalen door bundeling en samenwerking Onderzoek door studenten Wageningen UR  18 studenten van Wageningen UR deden onderzoek naar oplossingen voor voedsel-afval bij kleine ondernemers in binnensteden van Barneveld, Rhenen, Wageningen en Ede. Zij interviewden in totaal maar liefst 150 ondernemers en zo’n 460 consumenten....

Lees meer

Nieuwsbrief juli 2021

Woensdag 14 juli 2021 Algemeen

Het eerste halfjaar van 2021 is weer voorbijgevlogen. Het is een periode geweest waarin wij als Living Lab zeer actief zijn geweest. Diverse werkplaatsen zijn georganiseerd, nieuwe partners zijn toegetreden en gelukkig konden we beginnen om elkaar weer fysiek op te zoeken. Na de zomer start een nieuwe periode, waarin...

Lees meer

MVO Nederland wil diepvriesbrood

Maandag 05 juli 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Beschimmeld, uitgedroogd, muf, niet vers. Vooral om die redenen gooien we bergen brood weg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum naar voedsel- en broodverspilling. MVO Nederland stelt een oplossing voor. In opdracht van het Voedingscentrum vroeg Flycatcher 1.003 Nederlanders van 18 jaar en ouder naar hun weggooigedrag. Brood...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven