Op donderdag 23 januari vond de eerste Werkplaats tegen Voedselverspilling van 2020 plaats. De deelnemende ketenpartijen uit Regio Foodvalley deelden hun ambities en vragen om voedselverspilling tegen te gaan en deden al een aantal nieuwe mogelijke samenwerkingsrelaties op! Deze werkplaats waren we te gast bij Mignon van Holten van VONK360...
Lees meerVanuit het Lectoraat Mens & Organisatie van de Christelijke Hogeschool Ede wordt binnen het Living Lab gewerkt aan een onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Robert van der Linden, masterstudent aan de Tilburg Universiteit. In dit bericht stelt hij zich graag voor en vertelt kort wat hij het komende half...
Lees meerOm de mensheid blijvend en in balans met klimaat en milieu te kunnen voeden en te voorzien van noodzakelijke goederen en diensten, is een andere omgang met grondstoffen en energie nodig. Ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in de Foodvalley delen de urgentie en noodzaak om circulair te gaan werken. Daarom zijn...
Lees meerDonderdag 31 oktober 2019 vond onze 2e sessie van de regionale werkplaats “meten van circulariteit” plaats op ons kantoor van Alfa in Barneveld. Een initiatief van FoodValleyRegio Circulair. Een interessante en uitdagende sessie wederom bijgewoond door een 25-tal ondernemers en adviseurs uit de regio. De sessie startte met een uiteenzetting...
Lees meerBeste lezers, Terwijl u dit leest, zijn wij hard aan het werk met ons project voor de Foodvalley. Wie zijn wij? Wij zijn een groep van zeven studenten van de Wageningen Universiteit met verschillende studieachtergronden. Samen werken wij aan een project van het Living Lab met als doel een toekomstbeeld...
Lees meer