Woensdag 20 maart was het zover! Bij ontmoetingscentrum de Eng in Voorthuizen zijn we met 100+ man uit de keten het gesprek aangegaan over gezond en biobased bouwen in de Regio Foodvalley. Inspiratie is gedeeld, commitment uitgesproken en er wordt al nagedacht over een vervolgbijeenkomst! De dag begon met 6...
Lees meerVerspillingsvrije catering en restaurants Op donderdag 14 maart – in de week van de Circulaire Economie – waren we bij BAS Beers and Steaks in Barneveld met een divers en inspirerend gezelschap. De triple helix was goed vertegenwoordigd met diverse ondernemers zoals chefs van horeca en catering, verschillende regionale gemeenten...
Lees meerVan 11 t/m 15 maart 2024 vond de Week van de Circulaire Economie plaats, waarin tal van activiteiten en bijeenkomsten werden georganiseerd om bewustzijn te vergroten over circulair ondernemen en duurzaamheid. We hebben deze week onder andere belicht met diverse artikelen en online bijeenkomsten, gericht op het tegengaan van voedselverspilling....
Lees meerLiving Lab Regio Foodvalley Circulair was vandaag in de Week van de Circulaire Economie bij MBO De Meerwaarde in Barneveld. Hier hebben we gewerkt met restvoedsel onder leiding van chef-kok Giel Dons (Dons Catering) uit Wageningen. Dit voedsel kwam niet alleen van een stadsvoedseltuin en een lokale bakker, maar ook...
Lees meerDe week van de Circulaire Economie sloten wij vandaag af met een kijkje in de keuken van een van onze circulaire koplopers: Ingenieursbureau Boot in Veenendaal. Ingenieurs met een verhaal noemen ze zichzelf en dat verhaal is van A tot Z boeiend! Kees Boot vertelde over hoe vroeger bij het...
Lees meer