Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Duurzaam werken in het circulaire kantoor

Dinsdag 19 mei 2020 AlgemeenCommunity of Practice BouwCommunity of Practice Circulaire VoedselketensCommunity of Practice MeetbaarheidCommunity of Practice Inkopen en Beleid

Hardeveld werkplek-en projectinrichting en Crown Slim Werken maken het mogelijk Het circulair gebruik van kantoren of werkplekken heeft de aandacht van bedrijven en instellingen in de regio. Maar wat zijn de mogelijkheden op dit gebied? We vroegen het aan Mark Teerling die flexibele kantoorruimtes verhuurt en aan Bas van Hardeveld...

Lees meer

Verslag Experttafel ‘Precious Plastic’ 6 mei 2020

Dinsdag 19 mei 2020 Algemeen

Woensdag 6 mei heeft de Experttafel ‘Precious Plastic’ plaatsgevonden. Met ca. 20 mensen hebben we online vergaderd, een positieve ervaring! Precious Plastic is een concept dat kleinschalig kunststof (o.a. verpakkingen) recycled tot bruikbare en mooie producten. Dat doen ze met open source machines, (inter)nationale samenwerking en praktische adviezen over alle...

Lees meer

In memoriam Aldert van der Kooij

Maandag 04 mei 2020 Algemeen

‘Ons bereikte het bericht dat onze partner van het Living Lab Aldert van der Kooij (Van der Kooij Clean Technologies) op 28 april is overleden. Aldert is één van de initiatiefnemers van het Living Lab en zeer betrokken bij de uitvoering ervan. In zijn werk heeft Aldert actief bijgedragen aan...

Lees meer

Technasium-leerlingen starten onderzoek om voedselverspilling tegen te gaan

Donderdag 16 april 2020 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Vandaag starten 300 VWO-onderbouwleerlingen van 5 verschillende technasiumscholen in Midden-Nederland met een nieuw project voor het vak Onderzoek & Ontwerpen. Deze staat voor het eerst geheel in het teken van het tegengaan van Voedselverspilling in hun omgeving. Het is uniek voor Nederland dat zoveel leerlingen voor hun opleiding tegelijk aan...

Lees meer

Voedselverliezen. Ook tijdens corona.

Vrijdag 10 april 2020 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Door Suzan Klein Gebbink, trekker Werkplaats tegen Voedselverspilling Voedselverliezen zijn er op veel plekken in de keten. Verschillende ketenpartijen in Regio Foodvalley starten samen met Wageningen UR een zelf-monitoring om hun verspilling aan te pakken en daarmee kosten en CO2-uitstoot te reduceren. Dit start na de lastige periode die we...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven