Wij maken het rond
Partner worden

Terugblik derde ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

Gepubliceerd op dinsdag 02 juli 2024
Community of Practice Bouw

Terugblik derde ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

Op woensdag 26 juni vond de derde ketenbijeenkomst plaats "Gezond bouwen in de Gelderse Vallei". We zagen elkaar in Ede voor een wandeling naar het vezelhennepveld van Herman Pieter Prangsma, waar we het spandoek "Hier Groeien Huizen" hebben opgehangen. We leerden elkaar en elkaars vragen beter kennen tijdens het speeddaten. Tot slot namen we voor de hele groep vier renovatieprojecten van Woonstede door, om beter te begrijpen: hoe maak je deze opgave nu biobased? Hieruit zijn 63 woningen van Woonstede als kansrijk voor toepassing van biobased bouwmaterialen gekomen.

Als vervolgstap hebben we afgesproken dieper in te zoomen op de bouwkant van de keten, zodat we de projecten van Woonstede nog beter kunnen helpen biobased te renoveren en ook nieuwe projecten kunnen helpen opzetten, zowel in de nieuwbouw als aan de renovatiekant. 

Bijeenkomsten in september en november

We organiseren dit jaar nog twee bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten willen we de keten verder met partners ontwikkelen op de drie sectoren (agro, industrie en bouw). We gaan ervan uit dat we door de vraagkant heel specifiek te begrijpen en mee te organiseren, we ook goed weten welke vezels kansrijk zijn om te gaan telen vanaf 2025. Wees van harte welkom, met je ketenpartners op:

  • Woensdag 11 september van 13:00 - 16:30 uur, locatie volgt nog.
  • Woensdag 13 november van 13:00 - 16.30 uur

Kennis bijeenkomsten voor de bouwsector

De komende tijd organiseren we specifieke kennisbijeenkomsten voor de bouwsector, de opdrachtgevers en hun ketenpartners om concepten te ontwikkelen met toepassing van de biobased bouwmaterialen van lokale vezels (wat kan, wat kan niet, hoe organiseren we dit goed).

Hier Groeien Huizen spandoeken op vier plekken

Komende weken plaatsen we de andere drie spandoeken bij nog een hennepveld, een veld olifantsgras en bij een Paulowniaveld. Waarover later dus meer. We zullen dit gebruiken om aandacht te geven aan de vezel- en houtteelt op deze plekken en hopelijk helpt het om het gesprek te voeren over inzet van het land voor telen van de bouwmaterialen in samenhang met de productie van voedsel. 

Op de hoogte blijven van de bijeenkomsten en updates? Volg Gezond bouwen in Regio Foodvalley nu op LinkedIn.

Klik hier

 

Meer informatie

Community of Practice Bouw Bouw

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven