Een groep van 18 studenten van Wageningen UR doet op dit moment onderzoek naar oplossingen voor voedsel-afval bij kleine ondernemers in binnensteden van Barneveld, Rhenen, Wageningen en Ede. Dit is onderdeel van de Werkplaats Circulaire Voedselketens van Living Lab Regio Foodvalley Circulair en diverse andere projecten in Regio Foodvalley. In...
Lees meerNaar aanleiding van de eerste Werkplaats Waterstof is samen met Wageningen Universiteit en Research (WUR) een proces op gang gezet om studenten te betrekken bij de Werkplaats. Het doel is om WUR-Studenten een onderzoek te laten uitvoeren naar de vraag en het aanbod van Waterstof binnen de regio en om...
Lees meerOp 23 april organiseerde het Energie Collectief Utrechtse Bedrijven (ECUB), de Provincie Utrecht en KWR Water een onlinebijeenkomst waarbij het 'Convenant waterstof in mobiliteit provincie Utrecht' is ondertekend. Het doel van dit convenant is om een gezamenlijke ambitie vast te leggen voor het doorbreken van het kip-ei dilemma. Dit door...
Lees meerVanuit Regio Foodvalley is op 1 december 2020 de Strategische Agenda 2020-2025 vastgesteld door partners uit de overheid, ondernemers en onderwijs. Regio Foodvalley heeft de ambitie om in 2030 een topregio te zijn op het gebied van landbouw en voeding. Een regio waar mensen aantoonbaar gezonder zijn, graag wonen, ondernemen...
Lees meerVoedselverspilling, zonde! Op 21 mei heeft de finale van de 'Challenge Voedselverspilling' van de Aeres-scholengroep plaats gevonden. Aeres biedt van VMBO tot HBO ‘groen onderwijs’ aan in allerlei vormen en maten. De thema’s voedsel, voedselproductie, productontwikkeling, handel én consumptie krijgen daarbij veel aandacht. Dit schooljaar (2020 – 2021) staat het...
Lees meer