Interview met Marieke van Goor : Het onderwerp food en voedselverspilling is iets waar Marieke van Goor zich dagelijks mee bezighoudt. Zowel tijdens haar werk bij de gemeente Ede als privé. Voeding met een kleine voedselafdruk kan overal bereikt worden.
Lees meerSamen sterk tegen voedselverspilling Met ruim 3.500 ondernemingen en 1,7 miljoen gebruikers heeft Too Good To Go in Nederland veel bereikt om voedselverspilling tegen te gaan. Een van de aangesloten ondernemers is Echte Bakker van der Veer uit Barneveld en Ede. De Too Good To Go app heeft al veel...
Lees meerDoor vers ingevroren brood te verkopen in een supermarkt is de verspilling van oud brood met ongeveer zestig procent te verminderen.
Lees meerVoor u als ondernemer of andere ketenpartij kan het verminderen van voedselverspilling veel meerwaarde opleveren. Wilt u ook weten wat u (nog meer) kunt doen? Er zijn verschillende manieren waarop u ondersteuning kunt krijgen bij uw vraag: Ondersteuning & inzicht 0 – meting in samenwerking met WUR en de Werkplaats...
Lees meerTot en met 7 september is het de Verspillingsvrije Week, een initiatief van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. “Heel mooi wat er nu in Wageningen gebeurt!” zo vertelt Roos Hollenberg van gemeente Wageningen. “Er gebeurt van alles. Jumbo Verberne heeft een pilot gedaan naar het invriezen van brood, er staan...
Lees meer