Aan de slag met kansen binnen de circulaire economie In de kaasbranche zijn volop mogelijkheden om de bedrijfsvoering verder circulair en daarmee duurzamer te maken. Dit kan zowel over het productieproces gaan, als over de producten die worden gebruikt. Denk hierbij aan de kaascoating of verpakkingsmateriaal. Veelal worden deze verbeteringen...
Lees meerMatch gemaakt door Living Lab. Regio Foodvalley, Stichting Ons Bedrijf in Barneveld en het Wageningse initiatief Green Side starten samen een proef waarbij bedrijven en organisaties worden voorzien van notitieboeken die zijn gemaakt van hergebruikt papier. ,,Bedrijven vinden het geweldig, omdat het een laagdrempelige manier is om te verduurzamen’’, vertelt...
Lees meerOp 12 juli 2022 start het gratis programma Zomerondernemer Regio Foodvalley. Jongeren tussen 15 en 22 jaar kunnen zich nu aanmelden voor dit ondernemersproject in de zomervakantie. Deelnemers ervaren tijdens het project hoe het is om te ondernemen. Begeleid door trainers starten ze een eigen bedrijf. Een eigen bedrijf in...
Lees meerWe kijken trots terug op een jaar Living Lab met mooie projecten, werkplaatsen en deelnemers. We groeien in resultaten, bereik, partners en goede voorbeelden. Die stijgende lijn hebben we ook dit eerste halfjaar van 2022 voorgezet en we zijn dat zeker ook voor de rest van het jaar van plan....
Lees meerEen podium voor innovaties uit de regio! Regio Foodvalley barst van innovaties. Wat gebeurt er op het gebied van innovatie in de regio? Onderzoekers hebben in de Regio Foodvalley verhalen van innovatieve ondernemers opgehaald, om te leren en te inspireren. De eerste verhalen zijn gebundeld in het online magazine van...
Lees meer