In de Challenge Week matcht Circulaire Fabrieken een circulaire vraag van een bedrijf met een ‘oplossing’ (kennis, circulair product of innovatief idee). Voor de Challenge Week van 26 t/m 30 september 2022 hebben Circulaire Fabrieken de volgende uitdagingen voor jullie verzameld. Ben jij één van de oplossers? Meld je dan...
Lees meerMaandag 5 september, 12:00 - 13:00 uur - gratis webinar. Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen ze een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege...
Lees meerAan de slag met kansen binnen de circulaire economie In de kaasbranche zijn volop mogelijkheden om de bedrijfsvoering verder circulair en daarmee duurzamer te maken. Dit kan zowel over het productieproces gaan, als over de producten die worden gebruikt. Denk hierbij aan de kaascoating of verpakkingsmateriaal. Veelal worden deze verbeteringen...
Lees meerMatch gemaakt door Living Lab. Regio Foodvalley, Stichting Ons Bedrijf in Barneveld en het Wageningse initiatief Green Side starten samen een proef waarbij bedrijven en organisaties worden voorzien van notitieboeken die zijn gemaakt van hergebruikt papier. ,,Bedrijven vinden het geweldig, omdat het een laagdrempelige manier is om te verduurzamen’’, vertelt...
Lees meerOp 12 juli 2022 start het gratis programma Zomerondernemer Regio Foodvalley. Jongeren tussen 15 en 22 jaar kunnen zich nu aanmelden voor dit ondernemersproject in de zomervakantie. Deelnemers ervaren tijdens het project hoe het is om te ondernemen. Begeleid door trainers starten ze een eigen bedrijf. Een eigen bedrijf in...
Lees meer