Duurzaamheid, circulariteit en voedselverspilling. Het zijn onderwerpen die Maya Smits nauw aan het hart gaan. Vanuit haar persoonlijke belangstelling, als directeur van de coöperatieve Rabobank in de regio Vallei en Rijn en nu ook als het nieuwste lid van de Versnellingskamer van het Living Lab Circulair. Zij brengt haar kennis,...
Lees meer2030 binnen handbereik! Inspirerende sprekers, aansprekende kennissessies, verrassende inzichten, en een passende locatie – dat zijn de ingrediënten voor de Dag van de Circulariteit. Hét kennis- en inspiratie evenement voor professionals die een bijdrage leveren aan de doelstellingen naar een circulaire- en CO2 arme economie. Tot 2023 zetten we vooral...
Lees meerWatRest.nl is een initiatief om bedrijven gemakkelijk te helpen om een afnemer of oplossing te vinden voor uw resten aan materialen en resterende producten. Dat kan een recycelaar zijn voor uw kunststof, of een handelaar vooruw pallets. "Het doel: snel een afnemer voor uw restmateriaal of resterende producten opzoeken." Hiermee...
Lees meerDe meeste mensen vinden het nog steeds ontzettend lastig om gezond te eten. De huidige voedselomgeving speelt hierin een substantiële rol. Deze omgeving verleidt veelal tot het maken van keuzes die niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon. Zo staat het grootste deel van het assortiment van supermarkten en het voedselaanbod...
Lees meerWilt u samen met andere ondernemers een product, proces of dienst circulair ontwerpen, produceren of organiseren? En wilt u daarvoor hulp van een ervaren procesbegeleider? De subsidie Circulaire ketenprojecten kan u daarbij ondersteunen. De subsidie is er vooral voor mkb-ondernemers. Per project mag ook een grote onderneming meedoen. De regeling...
Lees meer