Onze werkplaats Bouw wordt uitgevoerd in samenwerking met Cirkelstad. Deze landelijke stichting die zich hard maakt voor circulaire bouw geeft regelmatig een magazine uit: het Stadsblad. Wellicht krijgt u deze al digitaal of op papier, maar we attenderen u graag op de mogelijkheid dit magazine online te ontvangen. Via het...
Lees meerSteeds meer opleidingen doen het en het blijkt een gouden greep: docenten en studenten organiseren gezamenlijke inspiratiesessies over toekomstbestendig onderwijs met partners uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid. Wat is het en hoe bereidt de school zich hierop voor? Wie wil daar nou niet aan meewerken? MBO Horeca...
Lees meerResultaten onderzoeksstage. Op 8 februari presenteerde student Loris Monasso in het Stadsmuseum in Rhenen de resultaten van zijn onderzoeksstage over mogelijke oplossingen voor voedselafval in de binnenstad van Rhenen. Tijdens het overleg met winkeliers/ horecaondernemers uit de binnenstad van Rhenen, gemeente Rhenen, Rhenen Stad en de Werkplaats Circulaire Voedselketens bespraken...
Lees meerMet duurzame en circulaire uitdagingen kunnen we direct aan de slag. Denk aan het verminderen van de CO2-uitstoot en andere maatregelen om het klimaat en de aarde te sparen. Dit zijn zeker geen ‘missions imposible’. We kunnen voedselverspilling tegengaan en kiezen voor een plantaardig-rijk dieet. Deze voorbeelden staan in de...
Lees meerGreencycl, bouwer van ’s-werelds eerste recyclingproces voor ziekenhuisafval, heeft de juryprijs van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 gewonnen. De publieksprijs ging naar TOMO, het circulaire fashion en lifestyle omni-channel platform. De initiatiefnemers van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 willen laten zien wat de provincie Utrecht te bieden heeft...
Lees meer