Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Duurzaam voedsel verbindt De Nude

Woensdag 05 mei 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

In de zomer van 2020 heeft Greendish, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, Buurtbedrijf NuDe Toekomst en de Gemeente Wageningen, een pilot gestart in de wij De Nude in Wageningen.  De pilot heeft als doel een gezonde en duurzame voedselomgeving met daarbij een wijkgerichte aanpak. Hiermee willen zij een...

Lees meer

75% van catering- en horecamedewerkers wil voedselaanbod gezonder en duurzamer maken

Woensdag 05 mei 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Uit onderzoek onder de klanten van Greendish blijkt dat zij gemotiveerd zijn om zich bezig te houden met het gezonder en duurzamer maken van het voedselaanbod.  Bij 132 medewerkers van bedrijfsrestaurants en cateraars van verschillende organisaties heeft Greendish een vragenlijst afgenomen over de intentie die zij hebben om hun voedselaanbod...

Lees meer

Living Lab faciliteert online netwerken!

Vrijdag 30 april 2021 Algemeen

Het Living Lab Circulair blijft in deze complexe tijd omdenken en kansen creëren.  Door de werkplaatsen te organiseren op een online platform kun je als deelnemer eenvoudig contact leggen met andere organisaties en blijf je op de hoogte van de inhoud van voorafgaande werkplaatsen. We hebben gekozen om te gaan...

Lees meer

Meetbaarheid van Circulariteit

Vrijdag 30 april 2021 Community of Practice Meetbaarheid

Meten van circulariteit is lastig. Vaste definities of consensus over wat circulair is bestaan nog niet en het ontbreekt aan eenduidige methoden voor het meten ervan, of dit vraagt om een aanzienlijke eigen inspanning van u of van uw adviseurs. Juist voor MKB-bedrijven en lokale overheden is het lastig om...

Lees meer

Aeres MBO Ede in landelijke finale MBO-challenge voedselverspilling

Donderdag 29 april 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Dertig mbo-studententeams uit heel Nederland hebben gewerkt aan oplossingen om voedselverspilling te verminderen. Op donderdag 22 april 2021 was het zover, de eindstrijd in de finale. Zeven studententeams van Aeres MBO Ede bereikten deze finale. De studenten hebben heel praktisch gewerkt aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en organisaties. Ze zochten toepasbare...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven