Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of reduceren en reststromen optimaal te verwaarden. Er kan alleen nog een voucher worden ingezet voor...
Lees meerVoedselafval in binnensteden: veel winst te behalen door bundeling en samenwerking Onderzoek door studenten Wageningen UR 18 studenten van Wageningen UR deden onderzoek naar oplossingen voor voedsel-afval bij kleine ondernemers in binnensteden van Barneveld, Rhenen, Wageningen en Ede. Zij interviewden in totaal maar liefst 150 ondernemers en zo’n 460 consumenten....
Lees meerHet eerste halfjaar van 2021 is weer voorbijgevlogen. Het is een periode geweest waarin wij als Living Lab zeer actief zijn geweest. Diverse werkplaatsen zijn georganiseerd, nieuwe partners zijn toegetreden en gelukkig konden we beginnen om elkaar weer fysiek op te zoeken. Na de zomer start een nieuwe periode, waarin...
Lees meerBeschimmeld, uitgedroogd, muf, niet vers. Vooral om die redenen gooien we bergen brood weg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum naar voedsel- en broodverspilling. MVO Nederland stelt een oplossing voor. In opdracht van het Voedingscentrum vroeg Flycatcher 1.003 Nederlanders van 18 jaar en ouder naar hun weggooigedrag. Brood...
Lees meerEvaluatie van het Versnellingshuis: jouw mening gevraagd! Jouw inbreng is belangrijk voor ons Het Versnellingshuis wil graag leren van alle activiteiten van de afgelopen periode. Daarom vroegen zij DRIFT – onderzoeksbureau van de Erasmus Universiteit - en de Nederlandse School Openbaar Bestuur om onderzoek te doen. Ze zijn wij heel...
Lees meer