Van bierbostel tot broodje en van afsnijsel tot kimchi Elk bedrijf in de voedingsindustrie heeft te maken met reststromen, maar de tijd dat we die als afval beschouwen ligt achter ons. Door reststromen terug de brengen in de voedselketen sparen we het milieu, maar er zijn nog veel meer voordelen....
Lees meerRegio Foodvalley heeft vanmiddag de samenwerkingsovereenkomst met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling ondertekend en is hiermee officieel partner geworden. Zo maakt de regio haar jarenlange inspanning in het voorkomen van voedselverspilling en inzet op circulaire voedselketens nog sterker. De ondertekening vond plaats tijdens de Verspillingsvrije Week op de Wageningen Campus. Wethouder...
Lees meer2030 binnen handbereik! Inspirerende sprekers, aansprekende kennissessies, verrassende inzichten, en een passende locatie – dat zijn de ingrediënten voor de Dag van de Circulariteit. Hét kennis- en inspiratie evenement voor professionals die een bijdrage leveren aan de doelstellingen naar een circulaire- en CO2 arme economie. Tot 2023 zetten we vooral...
Lees meerWatRest.nl is een initiatief om bedrijven gemakkelijk te helpen om een afnemer of oplossing te vinden voor uw resten aan materialen en resterende producten. Dat kan een recycelaar zijn voor uw kunststof, of een handelaar vooruw pallets. "Het doel: snel een afnemer voor uw restmateriaal of resterende producten opzoeken." Hiermee...
Lees meerDe meeste mensen vinden het nog steeds ontzettend lastig om gezond te eten. De huidige voedselomgeving speelt hierin een substantiële rol. Deze omgeving verleidt veelal tot het maken van keuzes die niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon. Zo staat het grootste deel van het assortiment van supermarkten en het voedselaanbod...
Lees meer