Nieuws

HBO-challenge Zero Food Waste: lancering door heel Nederland!

Woensdag 25 mei 2022 Werkplaats Circulaire Voedselketens

Na de succesvolle pilot op de HAS in Den Bosch, wordt de HBO-challenge Zero Food Waste voor studiejaar 2022-2023 gelanceerd voor heel Nederland!  Studenten of studententeams (ook interdisciplinair) van alle HBO's in Nederland kunnen zich inschrijven. Is jouw school gericht op logistiek, circulaire voedselketens of juist bedrijfskundig ingesteld? Geen probleem!...

Lees meer

Floriade Expo

Woensdag 25 mei 2022 AlgemeenWerkplaats Circulaire Voedselketens

Eens in de 10 jaar is er de unieke Floriade Expo in Nederland. Dit jaar van 14 april tot en met 9 oktober 2022 in Almere. De Floriade biedt een enorme verscheidenheid aan innovaties en trends uit binnen- en buitenland om onze steden leuker, groener en duurzamer te maken. Er...

Lees meer

Opinie: Wie gaat dat allemaal opeten?

Dinsdag 24 mei 2022 Werkplaats Circulaire Voedselketens

Een artikel van Jan-Willem Grievink, op Foodlog . Ik vroeg eens aan een tuinder die zijn paprika-areaal zojuist flink had uitgebreid, wie al die paprika's zouden opeten. Daar had hij nog nooit over nagedacht. Dat is nu net het kernprobleem van de Nederlandse land- en tuinbouw: boer en tuinder denken...

Lees meer

Robots helpen bij orderpicken: bedrijfsbezoek bij SAT Technologies

Vrijdag 20 mei 2022 Algemeen

Orderpicken van SKU’s (omdozen, of voorlaadeenheden) is arbeidsintensief werk, waarbij de meeste tijd wordt besteed aan heen en weer rijden of lopen tussen de voorraad en de orderpick-truck. Het is tegenwoordig niet eenvoudig om aan voldoende medewerkers te komen die dit werk willen doen. Robotisering van orderpicken lijkt alleen weggelegd...

Lees meer

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg doet mee met Gelderland van Morgen

Vrijdag 20 mei 2022 Werkplaats Circulaire Voedselketens

“Welk restaurant kan zich voedselverspilling veroorloven?” Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal ligt in een prachtig natuurgebied en is een bekende locatie bij wandelaars en natuurliefhebbers. Voedselverspilling is eigenaar Johannes van den Bent een doorn in zijn oog: “Vanuit maatschappelijk oogpunt en als ondernemer voel ik mij verplicht om...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2022 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven