In de week van 9 tot 15 september 2024 stond heel Nederland in het teken van de Verspillingsvrije Week, met als doel voedselverspilling tegen te gaan en bewustzijn te creëren voor duurzame keuzes in relatie tot de productie, verwerking en consumptie van ons voedsel. Jaarlijks gooien we ruim 33 kilo...
Lees meerGuus Weerdenburg over de resultaten van 5 maanden Orbisk bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen “Wij vinden het belangrijk dat onze studenten goed omgaan met producten en dus ook met voedselreststromen”, aldus chef-kok Guus Weerdenburg, praktijk instructeur en F&B manager Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Daarom nam de school op 9 januari...
Lees meerPer juni 2024 heeft Jabe Faber de rol van Thematrekker Industrie binnen Living Lab Regio Foodvalley Circulair op zich genomen. Als ervaringsdeskundige vanuit bedrijven als Auping en Philips gaat hij vol energie aan de slag met het verbinden van bedrijven, kennisinstellingen, ketens, mensen en processen in de regio Foodvalley. Naast...
Lees meerOp woensdag 26 juni vond de derde ketenbijeenkomst plaats "Gezond bouwen in de Gelderse Vallei". We zagen elkaar in Ede voor een wandeling naar het vezelhennepveld van Herman Pieter Prangsma, waar we het spandoek "Hier Groeien Huizen" hebben opgehangen. We leerden elkaar en elkaars vragen beter kennen tijdens het speeddaten....
Lees meerNetwerkbijeenkomst van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair Thema: Circulair, het nieuwe normaal!? Op 19 september is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair! Graag nodigen we alle betrokken ondernemers, opleidingen, beleidsambtenaren, partners, ambassadeurs, bestuurders en andere geïnteresseerden uit bij deze bijeenkomst. Hoe gaat het met onze...
Lees meer