Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Technasium leerlingen ontdekken en ontwerpen slimme oplossingen tegen voedselverspilling!

Vrijdag 12 april 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

‘Voedselverspilling is een groot probleem in de Nederland’. Met deze zin begonnen verschillende middelbare scholieren hun pitch tijdens het slotevenement van de O&O opdracht ‘Stop voedselverspilling’ op 10 april 2024. Vooraan een grote collegezaal op de Campus van Wageningen University & Research mochten ze aan verschillende opdrachtgevers en aan de...

Lees meer

Terugblik ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Foodvalley

Maandag 25 maart 2024 Community of Practice Bouw

Woensdag 20 maart was het zover! Bij ontmoetingscentrum de Eng in Voorthuizen zijn we met 100+ man uit de keten het gesprek aangegaan over gezond en biobased bouwen in de Regio Foodvalley. Inspiratie is gedeeld, commitment uitgesproken en er wordt al nagedacht over een vervolgbijeenkomst!   De dag begon met 6...

Lees meer

Terugblik CoP Circulaire Voedselketens: Duurzame catering

Maandag 25 maart 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Verspillingsvrije catering en restaurants Op donderdag 14 maart – in de week van de Circulaire Economie – waren we bij BAS Beers and Steaks in Barneveld met een divers en inspirerend gezelschap. De triple helix was goed vertegenwoordigd met diverse ondernemers zoals chefs van horeca en catering, verschillende regionale gemeenten...

Lees meer

Terugblik week circulaire economie 2024

Vrijdag 22 maart 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Van 11 t/m 15 maart 2024 vond de Week van de Circulaire Economie plaats, waarin tal van activiteiten en bijeenkomsten werden georganiseerd om bewustzijn te vergroten over circulair ondernemen en duurzaamheid. We hebben deze week onder andere belicht met diverse artikelen en online bijeenkomsten, gericht op het tegengaan van voedselverspilling....

Lees meer

Masterclass ‘Werken met Restvoedsel’ voor leerlingen MBO De Meerwaarde in Barneveld

Vrijdag 15 maart 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Living Lab Regio Foodvalley Circulair was vandaag in de Week van de Circulaire Economie bij MBO De Meerwaarde in Barneveld. Hier hebben we gewerkt met restvoedsel onder leiding van chef-kok Giel Dons (Dons Catering) uit Wageningen. Dit voedsel kwam niet alleen van een stadsvoedseltuin en een lokale bakker, maar ook...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven