Nieuws

Terugblik Werkplaats Circulaire Voedselketens

Woensdag 29 juni 2022 Werkplaats Circulaire Voedselketens

Dinsdag 7 juni vond weer een bijeenkomst plaats van de Werkplaats Circulaire voedselketens. Het onderwerp was voedselafval in de binnensteden van Regio Foodvalley en de zoektocht naar circulaire oplossingen. Met zo’n 25 online deelnemers bespraken we diverse recente ontwikkelingen om zo samen tot één of meerdere pilots te komen. Actualiteiten...

Lees meer

Terugblik Werkplaats Waterstof #6

Woensdag 29 juni 2022 Werkplaats Waterstof

Op 15 juni vond alweer de 6e Werkplaats Waterstofbijeenkomst plaats. Dit keer met als thema: waterstof gezamenlijke inkoop.    Waterstof is volop in ontwikkeling, zowel internationaal als nationaal. Binnen Regio Food Valley worden in toenemende mate nieuwe waterstofinitiatieven gesignaleerd. Het matchen van vraag en aanbod is van groot belang. Met de...

Lees meer

Tieners bedenken plannen voedselverspilling tegen te gaan: ‘Misschien brengt ons experiment anderen op idee’

Dinsdag 28 juni 2022 Werkplaats Circulaire Voedselketens

Wat kun jij doen tegen voedselverspilling? Met een bordspel én een kweekbakje, dachten leerlingen van Het Streek in Ede. Ze vielen ermee in de prijzen bij de Floriade Expo in Almere. Julian Dorenbos (14) uit Bennekom haalt een wit bakje uit zijn rugzak. Hij doet het open en op de...

Lees meer

Innovatiemagazine Regio Foodvalley

Dinsdag 28 juni 2022 Algemeen

Een podium voor innovaties uit de regio! Regio Foodvalley barst van innovaties. Wat gebeurt er op het gebied van innovatie in de regio? Onderzoekers hebben in de Regio Foodvalley verhalen van innovatieve ondernemers opgehaald, om te leren en te inspireren. De eerste verhalen zijn gebundeld in het online magazine van...

Lees meer

Christelijke Hogeschool Ede start met Gelderland van Morgen

Dinsdag 28 juni 2022 Werkplaats Circulaire Voedselketens

'Bewust worden van de impact van ons gedrag’ Christelijke Hogeschool Ede start met het programma Gelderland van Morgen , dat organisaties ondersteunt bij het ‘vergroenen’ van het voedselaanbod. De school gaat aan de slag met twee trajecten: meer plantaardige eiwitten op het menu en minder voedselverspilling. “Wij vinden het belangrijk...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2022 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven