In de Verspillingsvrije Week, op 13 september 2022, was de kick off van de allereerste landelijke HBO-challenge Zero Food Waste. Bij hogeschool HAS in Den Bosch was een bruisende bijeenkomst met ruim 100 studenten van zeven verschillende hogescholen en 35 docenten, partnerorganisaties en ondernemers. Deze studenten gaan van september 2022...
Lees meerIn de Verspillingsvrije week (12 – 21 september) heeft regio Foodvalley dit jaar de (v)mbo-scholen ontvangen voor masterclasses Verspillingsvrij koken op de Floriade. De Floriade gaat immers over voedsel, landbouw, natuur, groen en alles daaromheen. Bovendien is er een prachtig World Food Pavilion waar de regio zich presenteert. Vakschool Rijn...
Lees meerAanmelden kan tot 15 oktober. Voor de vierde keer wordt er in schooljaar 2022-2023 de MBO-challenge Voedselverspilling georganiseerd. Een succesvolle formule voor het onderwijs, maar ook voor ondernemers. De aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling wordt steeds groter en meer en meer scholen en branches sluiten zich aan bij de...
Lees meerVan bierbostel tot broodje en van afsnijsel tot kimchi Elk bedrijf in de voedingsindustrie heeft te maken met reststromen, maar de tijd dat we die als afval beschouwen ligt achter ons. Door reststromen terug de brengen in de voedselketen sparen we het milieu, maar er zijn nog veel meer voordelen....
Lees meerRegio Foodvalley heeft vanmiddag de samenwerkingsovereenkomst met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling ondertekend en is hiermee officieel partner geworden. Zo maakt de regio haar jarenlange inspanning in het voorkomen van voedselverspilling en inzet op circulaire voedselketens nog sterker. De ondertekening vond plaats tijdens de Verspillingsvrije Week op de Wageningen Campus. Wethouder...
Lees meer