Een podium voor innovaties uit de regio! Regio Foodvalley barst van innovaties. Wat gebeurt er op het gebied van innovatie in de regio? Onderzoekers hebben in de Regio Foodvalley verhalen van innovatieve ondernemers opgehaald, om te leren en te inspireren. De eerste verhalen zijn gebundeld in het online magazine van...
Lees meer'Bewust worden van de impact van ons gedrag’ Christelijke Hogeschool Ede start met het programma Gelderland van Morgen , dat organisaties ondersteunt bij het ‘vergroenen’ van het voedselaanbod. De school gaat aan de slag met twee trajecten: meer plantaardige eiwitten op het menu en minder voedselverspilling. “Wij vinden het belangrijk...
Lees meerBekijk het magazine online Drie dagen vol inspiratie, dat waren de Regio Foodvalley Days op 9, 10 en 11 juni. Deze dagen stonden letterlijk in het teken van ontdekken en ontmoeten. Wat was het prettig om elkaar na twee jaar weer te mogen ontmoeten in een groter gezelschap. Het ‘Inspiration...
Lees meerROTZOOI lezingen en fermentatiediner Op zaterdag 2 juli (vanaf 12.00 uur) verwelkomen we o.a. Sandor Katz op het SmaakPark in Ede. We organiseren die middag een vijftal lezingen waarin kennis delen, proeven, inspiratie en ontmoeting centraal staan. We sluiten de dag af met een groots fermentatie diner waar een aantal...
Lees meerDe milieu impact van producten is voortaan snel en eenvoudig zelf in kaart te brengen met de nieuwe kosteloze Self Assessment tool voor levenscyclus analyses. MKB bedrijven kunnen hiermee betere beslissingen maken die bijdragen aan een duurzame en circulaire economie. TNO ontwikkelde deze tool in samenwerking met CIRCO en LBP...
Lees meer