Op 16 oktober was het weer Wereld Voedseldag. Sinds 9 jaar wordt op die dag ook de Youth World Food Day gehouden. Dit jaar in Ede, op het terrein van het World Food Centre, naast het NS-station. Hoofdthema: eiwittransitie. Oftewel: hoe kunnen we met andere eiwitten dan alleen van vlees,...
Lees meerOp donderdagavond 14 oktober was er eindelijk weer een fysieke bijeenkomst van de Werkplaats Circulaire Voedselketens in Regio Foodvalley. We waren te gast bij Sebastiaan Hetterschijt van Bakkersgrondstof in Wageningen. Vanaf 19:30 uur werden alle aanwezigen welkom geheten in het Nederlands Bakkerij Centrum. Met Bakkersgrondstof en De Groenerie stonden deze...
Lees meerEen van de belangrijkste instrumenten die overheden in handen hebben om circulaire producten of diensten te stimuleren is hun eigen inkoop. Want daarin kunnen eisen gesteld worden aan materialen, hergebruik, footprint etc. Er zijn verschillende methoden om circulair in te kopen en meerdere gemeenten binnen Regio Foodvalley zijn daar actief...
Lees meerHet aantal bedrijven in de maakindustrie dat zich actief bezighoudt met circulariteit valt tegen. Dat blijkt uit onderzoek* van Kruizinga.nl. Ruim driekwart van de respondenten geeft aan dat hun bedrijf nog geen plan van aanpak heeft op het gebied van circulariteit. Volgens Boris Vildósola Bustos, Managing Director bij Kruizinga.nl, wordt...
Lees meerVeel mensen in de regio Foodvalley kennen hem al, Wicha Benus is een bekend gezicht door zijn verschillende aanjagende en verbindende rollen. Onlangs organiseerde hij nog de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021 . Hét regionale innovatie-event waar circulariteit, innovatie en cross-overs centraal stonden. Sinds juni is Wicha aangesteld door het Living...
Lees meer