De transitie naar een circulaire economie gaat vaak over nieuwe dingen doen. Anders ontwerpen, anders uitvragen en anders samenwerken. Maar om tot systeemverandering te komen moeten we ook dingen niet meer doen. Wat vinden we in deze tijd juist niet meer normaal? Hierover organiseerde Cirkelstad met Squarewise op 24 januari...
Lees meerVijf studenten van de opleiding Innovatieve Bedrijfskunde van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) zijn in het najaar aan de slag geweest met de ontwikkeling van een menukaart met laagdrempelige tips en oplossingen om voedselverspilling te verlagen. Het doel van het onderzoek was om voedselafval van horeca en andere winkeliers in...
Lees meerOp 25 januari 2023 is het project ‘Herbruikbare en Retourneerbare Maaltijdverpakkingen’ gestart in Wageningen. Op initiatief van Rotary Club Wageningen (o.l.v. mevr. Lous van Vloten-Doting) is er een bijeenkomst voor horecaondernemers over dit thema georganiseerd. Met als doel: zo snel mogelijk het aantal wegwerpverpakkingen van afhaalmaaltijden en bekers van ‘take...
Lees meerMet de titel 'Captains Dinner 2022: Inspiratie, uitwisseling en koersbepaling' is het verslag van het Captains Dinner in het zesde nummer van Vallei Business Magazine, regionaal zakenmagazine voor de Foodvalley Regio, opgenomen. Bekijk het artikel hier
Lees meerZes studenten van Wageningen UR werkten in het najaar aan een onderzoek naar onderbelichte reststromen in Regio Foodvalley. We hadden hen gevraagd om beschikbare databases en onderzoeken te analyseren, interviews te houden bij grotere levensmiddelenbedrijven en de inzichten te vertalen naar adviezen voor Regio Foodvalley. Onze vraag was: zijn er...
Lees meer