Pal aan de A30 in Barneveld ligt de Midden Nederland Hallen, een grote evenementenlocatie die volop in ontwikkeling is. Sinds maart gebruiken zij in het Theaterrestaurant een slimme weegschaal van Orbisk. Daarmee willen ze inzicht krijgen in hun voedselreststromen. Operationeel manager, Twan van Voorst, deelt zijn eerste ervaringen.
Lees meerAfgelopen donderdag vond een inspirerende editie van het Circulair Café plaats bij Road2Work in Ede. Met een diverse groep van 12 deelnemers, waaronder beleidsmakers, sociaal ondernemers en vertegenwoordigers van sociaal ontwikkelbedrijven, doken we in de toekomst van repareren en hergebruik van elektronica. De middag bood een kijkje achter de schermen...
Lees meerDe afgelopen jaren heeft de Community of Practice (CoP) Waterstof in Regio Foodvalley zich sterk gemaakt voor de inzet van waterstof als duurzame energiedrager binnen de mobiliteitssector. Door het faciliteren van kennisdeling, samenwerking tussen ketenpartners én het opzetten van concrete projecten, heeft de CoP een belangrijke bijdrage geleverd aan de...
Lees meerOp donderdag 5 juni 2025 kwamen professionals en betrokkenen bijeen bij School Juul in het IKC Franse Gat in Veenendaal voor de Community of Practice Circulair Bouwen. Tijdens deze bijeenkomst namen Wytze Kuijper (Cirkelstad), Gert van Uffelen (Zenzo BV) en schoolleider Brenda van de Vendel (School Juul) ons mee in hun gezamenlijke ervaring met circulaire schoolbouw – met als centrale thema: nieuwbouw van scholen.
Lees meerDe regio Foodvalley staat voor een enorme uitdaging: tussen nu en 2040/50 moeten er 40.000 tot 45.000 nieuwe woningen worden gerealiseerd. Tegelijkertijd moet deze groei duurzaam en toekomstbestendig gebeuren. Tijdens een recente bijeenkomst van Samen Biobased Bouwen Foodvalley werden de voortgang en plannen gepresenteerd om deze ambities waar te maken...
Lees meer