Het Circular City Centre (C3) is een competentie- en middelencentrum binnen de Europese Investeringsbank, dat tot doel heeft EU-steden (en gebieden) te ondersteunen bij hun transitie naar de circulaire economie. Dit doen zij door: Middelen en praktische informatie delen om circulaire actie op stadsniveau te ondersteunen Circulair stadsadvies geven om...
Lees meerDuurzaamheid, circulariteit en voedselverspilling. Het zijn onderwerpen die Maya Smits nauw aan het hart gaan. Vanuit haar persoonlijke belangstelling, als directeur van de coöperatieve Rabobank in de regio Vallei en Rijn en nu ook als het nieuwste lid van de Versnellingskamer van het Living Lab Circulair. Zij brengt haar kennis,...
Lees meerRegio Foodvalley nodigt bedrijven en organisaties uit om mee te doen met de Veggie Challenge. Samen met werknemers en studenten uit de regio gaan we in november de uitdaging aan om 30 dagen meer plantaardig te eten: dat zorgt voor impact! Elke organisatie in de regio kan deelnemen met één...
Lees meerIn de Verspillingsvrije Week, op 13 september 2022, was de kick off van de allereerste landelijke HBO-challenge Zero Food Waste. Bij hogeschool HAS in Den Bosch was een bruisende bijeenkomst met ruim 100 studenten van zeven verschillende hogescholen en 35 docenten, partnerorganisaties en ondernemers. Deze studenten gaan van september 2022...
Lees meerIn de Verspillingsvrije week (12 – 21 september) heeft regio Foodvalley dit jaar de (v)mbo-scholen ontvangen voor masterclasses Verspillingsvrij koken op de Floriade. De Floriade gaat immers over voedsel, landbouw, natuur, groen en alles daaromheen. Bovendien is er een prachtig World Food Pavilion waar de regio zich presenteert. Vakschool Rijn...
Lees meer