Wij maken het rond
Partner worden

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Opinie: Wie gaat dat allemaal opeten?

Dinsdag 24 mei 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Een artikel van Jan-Willem Grievink, op Foodlog . Ik vroeg eens aan een tuinder die zijn paprika-areaal zojuist flink had uitgebreid, wie al die paprika's zouden opeten. Daar had hij nog nooit over nagedacht. Dat is nu net het kernprobleem van de Nederlandse land- en tuinbouw: boer en tuinder denken...

Lees meer

Robots helpen bij orderpicken: bedrijfsbezoek bij SAT Technologies

Vrijdag 20 mei 2022 Algemeen

Orderpicken van SKU’s (omdozen, of voorlaadeenheden) is arbeidsintensief werk, waarbij de meeste tijd wordt besteed aan heen en weer rijden of lopen tussen de voorraad en de orderpick-truck. Het is tegenwoordig niet eenvoudig om aan voldoende medewerkers te komen die dit werk willen doen. Robotisering van orderpicken lijkt alleen weggelegd...

Lees meer

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg doet mee met Gelderland van Morgen

Vrijdag 20 mei 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

“Welk restaurant kan zich voedselverspilling veroorloven?” Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal ligt in een prachtig natuurgebied en is een bekende locatie bij wandelaars en natuurliefhebbers. Voedselverspilling is eigenaar Johannes van den Bent een doorn in zijn oog: “Vanuit maatschappelijk oogpunt en als ondernemer voel ik mij verplicht om...

Lees meer

Podcast: Samenwerken op een bedrijventerrein

Donderdag 19 mei 2022 Community of Practice Circulaire bedrijventerreinen

De droom…! Stel je een bedrijvenpark voor. Helemaal zelfvoorzienend qua energie. Zonnepanelen, elektrisch laden overal mogelijk. Prachtige groenzones voor het lunchrondje van de ondernemers. Mooie vijvers erbij. Maar vooral ook ondernemers die elkaar kennen en kunnen vinden. Waar jouw afval of warmte een grondstof is voor je buurman. Een prachtig...

Lees meer

Technasium leerlingen pakken de handschoen op: Stop Voedselverspilling!

Woensdag 18 mei 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op 17 mei zijn tijdens de Floriade Expo in Almere de winnaars bekend gemaakt van het Technasiumproject 'Stop Voedselverspilling'. Zo’n 370 VWO-3 leerlingen van vijf  Nederlandse Technasia* deden dit jaar mee aan dit initiatief. Zij kregen de opdracht om een oplossing te ontwikkelen tegen het weggooien van voedsel.    Dat is...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven