Een artikel van Jan-Willem Grievink, op Foodlog . Ik vroeg eens aan een tuinder die zijn paprika-areaal zojuist flink had uitgebreid, wie al die paprika's zouden opeten. Daar had hij nog nooit over nagedacht. Dat is nu net het kernprobleem van de Nederlandse land- en tuinbouw: boer en tuinder denken...
Lees meerOrderpicken van SKU’s (omdozen, of voorlaadeenheden) is arbeidsintensief werk, waarbij de meeste tijd wordt besteed aan heen en weer rijden of lopen tussen de voorraad en de orderpick-truck. Het is tegenwoordig niet eenvoudig om aan voldoende medewerkers te komen die dit werk willen doen. Robotisering van orderpicken lijkt alleen weggelegd...
Lees meer“Welk restaurant kan zich voedselverspilling veroorloven?” Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal ligt in een prachtig natuurgebied en is een bekende locatie bij wandelaars en natuurliefhebbers. Voedselverspilling is eigenaar Johannes van den Bent een doorn in zijn oog: “Vanuit maatschappelijk oogpunt en als ondernemer voel ik mij verplicht om...
Lees meerDe droom…! Stel je een bedrijvenpark voor. Helemaal zelfvoorzienend qua energie. Zonnepanelen, elektrisch laden overal mogelijk. Prachtige groenzones voor het lunchrondje van de ondernemers. Mooie vijvers erbij. Maar vooral ook ondernemers die elkaar kennen en kunnen vinden. Waar jouw afval of warmte een grondstof is voor je buurman. Een prachtig...
Lees meerOp 17 mei zijn tijdens de Floriade Expo in Almere de winnaars bekend gemaakt van het Technasiumproject 'Stop Voedselverspilling'. Zo’n 370 VWO-3 leerlingen van vijf Nederlandse Technasia* deden dit jaar mee aan dit initiatief. Zij kregen de opdracht om een oplossing te ontwikkelen tegen het weggooien van voedsel. Dat is...
Lees meer