Tussen februari en juli wordt in opdracht van het Living Lab een opdracht uitgevoerd door studenten van de CHE. Vier derdejaars bedrijfseconomie studenten voeren voor hun profielopdracht een onderzoek uit naar het thema bedrijfsafval. Het Living Lab treedt daarbij op als opdrachtgever en heeft deze vier studenten gevraagd om advies...
Lees meerHet Living Lab Regio Foodvalley Circulair is een netwerk van bedrijven, onderwijs en overheden dat de circulaire economie voor de regio vaart wil geven. Het netwerk groeit nog steeds, daarom stellen wij onze nieuwe partners graag aan u voor. In deze editie is dat Van Gent Autobedrijf. Op de foto...
Lees meerDe startup Wasteless heeft een slim concept bedacht: dynamische schap prijzen die voedselverspilling verminderd in supermarkten. Hoe dichterbij de vervaldatum, hoe lager de prijs, zodat klanten gemakkelijker producten kopen die binnenkort vervallen. Het bedrijf ontwikkelde een zelflerend algoritme dat voortdurent de beste prijs ten opzichte van de houdbaarheidsdatum bepaalt. De...
Lees meerIn de zomer van 2020 heeft Greendish, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, Buurtbedrijf NuDe Toekomst en de Gemeente Wageningen, een pilot gestart in de wij De Nude in Wageningen. De pilot heeft als doel een gezonde en duurzame voedselomgeving met daarbij een wijkgerichte aanpak. Hiermee willen zij een...
Lees meerUit onderzoek onder de klanten van Greendish blijkt dat zij gemotiveerd zijn om zich bezig te houden met het gezonder en duurzamer maken van het voedselaanbod. Bij 132 medewerkers van bedrijfsrestaurants en cateraars van verschillende organisaties heeft Greendish een vragenlijst afgenomen over de intentie die zij hebben om hun voedselaanbod...
Lees meer