De startup Wasteless heeft een slim concept bedacht: dynamische schap prijzen die voedselverspilling verminderd in supermarkten. Hoe dichterbij de vervaldatum, hoe lager de prijs, zodat klanten gemakkelijker producten kopen die binnenkort vervallen. Het bedrijf ontwikkelde een zelflerend algoritme dat voortdurent de beste prijs ten opzichte van de houdbaarheidsdatum bepaalt. De...
Lees meerIn de zomer van 2020 heeft Greendish, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, Buurtbedrijf NuDe Toekomst en de Gemeente Wageningen, een pilot gestart in de wij De Nude in Wageningen. De pilot heeft als doel een gezonde en duurzame voedselomgeving met daarbij een wijkgerichte aanpak. Hiermee willen zij een...
Lees meerUit onderzoek onder de klanten van Greendish blijkt dat zij gemotiveerd zijn om zich bezig te houden met het gezonder en duurzamer maken van het voedselaanbod. Bij 132 medewerkers van bedrijfsrestaurants en cateraars van verschillende organisaties heeft Greendish een vragenlijst afgenomen over de intentie die zij hebben om hun voedselaanbod...
Lees meerHet Living Lab Circulair blijft in deze complexe tijd omdenken en kansen creëren. Door de werkplaatsen te organiseren op een online platform kun je als deelnemer eenvoudig contact leggen met andere organisaties en blijf je op de hoogte van de inhoud van voorafgaande werkplaatsen. We hebben gekozen om te gaan...
Lees meerMeten van circulariteit is lastig. Vaste definities of consensus over wat circulair is bestaan nog niet en het ontbreekt aan eenduidige methoden voor het meten ervan, of dit vraagt om een aanzienlijke eigen inspanning van u of van uw adviseurs. Juist voor MKB-bedrijven en lokale overheden is het lastig om...
Lees meer