Driedaags ontwikkeltraject Circulaire Economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan om ketenpartners bij elkaar te...
Lees meerVoor de Werkplaats Circulaire Voedselketens op 20 oktober waren we te gast op De Groenerie in Harskamp. Met zo’n 30 ondernemers, studenten en vertegenwoordigers van overheden en onderwijsinstellingen was het een heel divers gezelschap. De voertaal was ditmaal Engels én Nederlands door elkaar. Groenteproductie en beleving Na de koffie zijn...
Lees meerBeter voor de wereld én voor je business We kijken terug op een heel succesvolle netwerkontmoeting op 3 oktober op de Floriade! Maar liefst 55 ondernemers, studenten en vertegenwoordigers van gemeenten en onderwijspartijen uit Regio Foodvalley reisden af naar de Floriade. Deze Meet & Greet was een initiatief van de...
Lees meerLees het magazine Martin Ruiter, Vice-voorzitter Economic Board Regio Foodvalley: We leven momenteel in roerige tijden; daar vertel ik u ongetwijfeld niks nieuws mee. Klimaat, energie, stikstof: voorbeelden van thema’s die het gesprek bepalen in de talkshows op tv, bij de koffieautomaat op het werk, en aan de borreltafel. En...
Lees meerNog even nagenieten van supergave onderwijsactiviteiten van Living Lab Circulair op de Floriade/WorldFoodPavilion. Toffe masterclasses fermenteren/kimchi maken, met (v)mbo-klassen van Aeres MBO Ede, Rijn IJssel MBO Vakschool Wageningen, Aeres VMBO Nijkerk. Met bijzondere chefkoks en voedselondernemers uit regio Foodvalley die allemaal innovatief met restverwerking omgaan. Lees hier het uitgebreide artikel:...
Lees meer