Bent of kent u die creatieve food ondernemer die in een pop-up store gezond en lokaal voedsel op het station Ede-Wageningen wil aanbieden aan reizigers en passanten? Lees dan verder. Vindt u ook dat het makkelijker moet worden om te kiezen voor gezond en duurzaam eten? En wilt u daar...
Lees meerDe landbouwsector is van belang voor de provincie Utrecht en staat voor grote maatschappelijke uitdagingen. De landbouw moet duurzamer en milieuvriendelijker worden tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen. Toegang tot eerlijke, gezonde en lokale producten zijn van groter belang geworden voor bewoners van de provincie. Daarbij moet de agrariër...
Lees meerOp 16 maart was Werkplaats Waterstof #5 en kwamen we met een behoorlijk groep bij elkaar op het IPKW terrein in Arnhem. Tijdens deze werkplaatsbijeenkomst zijn wij gestart met enkele updates en een presentatie van een visie voor de Werkplaats in 2022. Onder begeleiding van inspirerende initiatiefhouders binnen de Regio...
Lees meerOp naar de landelijke Finale van 21 april 2022! Ze zijn er in oktober 2021 al mee begonnen: vijf eerste- en tweedejaars studententeams van het Aeres MBO Ede hebben onder leiding van Food-docent Malou Gerbrands gedurende vijf maanden wekelijks gewerkt aan een onderzoeksopdracht voor de MBO-challenge Voedselverspilling. De MBO-challenge is...
Lees meerHet is volop lente buiten. Hopelijk geeft dit energie om bezig te zijn met circulaire economie. Er gebeurt veel in de regio, het borrelt en bruist. Onze grote wens is dat die energie tot bloei komt in projecten, samenwerkingen en innovaties. Het Living Lab wil experimenteerruimte bieden, de samenwerking tussen...
Lees meer