Nieuws

Masterclass 'No Waste': restafval omtoveren tot lekkere smaakmakers

Woensdag 09 februari 2022 Werkplaats Circulaire Voedselketens

Arnhem – Sinaasappelschillen, rode koolharten, witlofbladeren, zaadlijsten van tomaten. Afval? Je kunt het zo gek niet bedenken, of er valt wel iets lekkers van te maken volgens fermentatiespecialist Erik Munneke, chef bij Smaakpark. MBO-studenten van de koksopleiding van Rijn IJssel experimenteren tijdens een masterclass hoe je restafval om kunt toveren...

Lees meer

Masterclass ‘Werken met Restvoedsel/Fermenteren’

Woensdag 26 januari 2022 Werkplaats Circulaire Voedselketens

In het kader van de Week van de Circulaire economie, wordt er op 8 februari 2022 op de Horeca- en Bakkerijvakschool Rijn IJssel (Wageningen en Arnhem) een masterclass ‘Werken met Restvoedsel/Fermenteren’ georganiseerd. Deze zal plaatsvinden in Arnhem, waar de topkoks hun opleiding krijgen. Deze masterclass is opgezet in het kader...

Lees meer

Zeven interessante artikelen over groene circulaire meststoffen

Maandag 10 januari 2022 Werkplaats Circulaire Voedselketens

Kunnen we een betaalbaar, biodiversiteit sparend, fossiele mest-vrij en toch voor iedereen voedselzeker landbouwsysteem maken? Zowel Brusselse als Haagse beleidsmakers stellen boeren, de levensmiddelenindustrie en de detailhandel voor die uitdaging. In een serie van 7 artikelen onderzoeken agrobioloog Henk Breman en melkveehouderszoon Jeroen van Buuren de geschiedenis van de mens...

Lees meer

Gezonde voedselomgeving in 2021 en 2022

Donderdag 23 december 2021 Werkplaats Circulaire Voedselketens

Binnen het Voortgezet Onderwijs, MBO en HBO is volop aandacht voor het thema Voedselverspilling. Het ligt dichtbij de belevingswereld van de studenten. Het gaat immers over keuzes die je thuis en op school maakt, waar je zelf invloed op hebt. Jouw keuzes doen ertoe! In diverse opleidingen wordt inmiddels ook...

Lees meer

Vouchers voor innovaties tegen voedselverspilling

Woensdag 22 december 2021 Werkplaats Circulaire Voedselketens

Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of reduceren en reststromen optimaal te verwaarden. Experts kunnen advies- en onderzoeksprojecten uitvoeren, een business case...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2022 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven