Dinsdag 7 juni vond weer een bijeenkomst plaats van de Werkplaats Circulaire voedselketens. Het onderwerp was voedselafval in de binnensteden van Regio Foodvalley en de zoektocht naar circulaire oplossingen. Met zo’n 25 online deelnemers bespraken we diverse recente ontwikkelingen om zo samen tot één of meerdere pilots te komen. Actualiteiten...
Lees meerWat kun jij doen tegen voedselverspilling? Met een bordspel én een kweekbakje, dachten leerlingen van Het Streek in Ede. Ze vielen ermee in de prijzen bij de Floriade Expo in Almere. Julian Dorenbos (14) uit Bennekom haalt een wit bakje uit zijn rugzak. Hij doet het open en op de...
Lees meer'Bewust worden van de impact van ons gedrag’ Christelijke Hogeschool Ede start met het programma Gelderland van Morgen , dat organisaties ondersteunt bij het ‘vergroenen’ van het voedselaanbod. De school gaat aan de slag met twee trajecten: meer plantaardige eiwitten op het menu en minder voedselverspilling. “Wij vinden het belangrijk...
Lees meerROTZOOI lezingen en fermentatiediner Op zaterdag 2 juli (vanaf 12.00 uur) verwelkomen we o.a. Sandor Katz op het SmaakPark in Ede. We organiseren die middag een vijftal lezingen waarin kennis delen, proeven, inspiratie en ontmoeting centraal staan. We sluiten de dag af met een groots fermentatie diner waar een aantal...
Lees meerWelkom op de jaarlijkse LekkerLupine b2b community bijeenkomst op het lupineveld. Kom ook en laat je inspireren om via robuuste ketensamenwerking de Gouden Boon van Nederlandse Bodem tot leven te brengen. Een middag met volop inspiratie, kennis en ervaring vóór en dóór de LekkerLupine keten; van boer tot bord: Ontmoet...
Lees meer