We plaatsten enkele ketenprojecten en nieuwe initiatieven centraal, om van te leren, elkaar te inspireren en samen verder te ontwikkelen. Zo zijn De Groenerie en Bakkersgrondstof heel interessante concepten van inspirerende ondernemers, waar steeds nauwere samenwerkingen tot stand komen met andere ketenpartijen, onderwijs en bijvoorbeeld overheden. Ook deden we onderzoek...
Lees meerHierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar. We zijn heel trots op wat we met het Living Lab Regio Foodvalley Circulair in 2021 hebben bereikt! Het leek ons interessant om per werkplaats terug te blikken en vooruit te kijken. U zal het vast met ons eens zal zijn...
Lees meerHet Insect Experience Centre in Barneveld heeft financiering gekregen om een geautomatiseerd systeem voor insectenkweek te realiseren. Programmamanager Eltjo Bethlehem: “Ons doel is om het gebruik van betaalbare insecteneiwitten in de voeding van dieren mogelijk te maken.” De financiering komt uit het innovatiefonds van de Regio Deal Foodvalley. Dit fonds...
Lees meerZie je voor jouw bedrijf kansen om bij te dragen aan een duurzaam en gezond voedselsysteem? Met het Business Innovation Program Food (BIPF) helpen we je om scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot concrete nieuwe verdienmodellen voor jouw bedrijf. Start je avontuur en...
Lees meerVEENENDAAL - De eerste waterstoftankinstallatie in de regio is een stap dichterbij. Rob en Gilian Rijnsaardt uit Veenendaal hebben samen met wethouders Marco Verloop en Engbert Stroobosscher de erfpachtovereenkomst voor een perceel aan de Rondweg-Oost ondertekend. Waterstof geproduceerd uit groene energie of uit aardgas kent geen CO2-emissies. Het is daarom...
Lees meer