Door vers ingevroren brood te verkopen in een supermarkt is de verspilling van oud brood met ongeveer zestig procent te verminderen.
Lees meerVoor u als ondernemer of andere ketenpartij kan het verminderen van voedselverspilling veel meerwaarde opleveren. Wilt u ook weten wat u (nog meer) kunt doen? Er zijn verschillende manieren waarop u ondersteuning kunt krijgen bij uw vraag: Ondersteuning & inzicht 0 – meting in samenwerking met WUR en de Werkplaats...
Lees meerTot en met 7 september is het de Verspillingsvrije Week, een initiatief van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. “Heel mooi wat er nu in Wageningen gebeurt!” zo vertelt Roos Hollenberg van gemeente Wageningen. “Er gebeurt van alles. Jumbo Verberne heeft een pilot gedaan naar het invriezen van brood, er staan...
Lees meerIn de corona-tijd blijven er vele tonnen aan frietaardappels en andere groenten ongebruikt liggen, omdat de vraag uit de horeca en export weg zijn gevallen. En dat terwijl veel mensen geen toegang hebben tot goed voedsel. Op 27 juni konden Wageningers aardappels scheppen van het 'topje van de aardappelberg' om...
Lees meerCovid-19 stelt ons allemaal voor uitdagingen. Juist nu de beweging naar circulariteit versnellen lijkt spannend, maar is volgens het Living Lab Regio Foodvalley de enige goede weg naar de toekomst. Daarom blijven wij volop in beweging. Bewegen we mee met ondernemers, overheid en onderwijs. Willen we in het netwerk aanwezig...
Lees meer