Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Menukaart voor horeca met manieren om voedselverspilling te beperken

Woensdag 25 januari 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Vijf studenten van de opleiding Innovatieve Bedrijfskunde van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) zijn in het najaar aan de slag geweest met de ontwikkeling van een menukaart met laagdrempelige tips en oplossingen om voedselverspilling te verlagen. Het doel van het onderzoek   was om voedselafval van horeca en andere winkeliers in...

Lees meer

Bakjesretour Wageningen – Herbruikbare en retourneerbare maaltijdverpakkingen

Woensdag 25 januari 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op 25 januari 2023 is het project ‘Herbruikbare en Retourneerbare Maaltijdverpakkingen’ gestart in Wageningen. Op initiatief van Rotary Club Wageningen (o.l.v. mevr. Lous van Vloten-Doting) is er een bijeenkomst voor horecaondernemers over dit thema georganiseerd. Met als doel: zo snel mogelijk het aantal wegwerpverpakkingen van afhaalmaaltijden en bekers van ‘take...

Lees meer

Verslag Captains Dinner in Vallei Business

Dinsdag 24 januari 2023 Algemeen

Met de titel 'Captains Dinner 2022: Inspiratie, uitwisseling en koersbepaling' is het verslag van het Captains Dinner in het zesde nummer van Vallei Business Magazine, regionaal zakenmagazine voor de Foodvalley Regio, opgenomen. Bekijk het artikel hier

Lees meer

Analyse van onderbenutte en ondergewaardeerde reststromen in Regio Foodvalley

Dinsdag 24 januari 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Zes studenten van Wageningen UR werkten in het najaar aan een onderzoek naar onderbelichte reststromen in Regio Foodvalley. We hadden hen gevraagd om beschikbare databases en onderzoeken te analyseren, interviews te houden bij grotere levensmiddelenbedrijven en de inzichten te vertalen naar adviezen voor Regio Foodvalley. Onze vraag was: zijn er...

Lees meer

NOS journaal: Bakkersgrondstof Wageningen verwerkt oude broden tot nieuwe desem

Dinsdag 24 januari 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Het bedrijf Bakkersgrondstof uit Wageningen, initiatief van onder andere Sebastiaan Hetterschijt, boekte begin januari succes in de landelijke media. NOS: “In Nederland worden dagelijks 700.000 broden te veel gebakken, die dan maar worden vermalen tot veevoer. Geen goede zaak, vinden drie bakkers. Zij begonnen daarom een bedrijf om van oud...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven