Nog heel even wachten en dan is het alweer lente. Hopelijk heeft u door de stormen van de afgelopen week geen schade opgelopen en bent u klaar voor het voorjaar. De week van 7-11 februari stond helemaal in het teken van de circulaire economie: u heeft daar ongetwijfeld iets van...
Lees meerOnze werkplaats Bouw wordt uitgevoerd in samenwerking met Cirkelstad. Deze landelijke stichting die zich hard maakt voor circulaire bouw geeft regelmatig een magazine uit: het Stadsblad. Wellicht krijgt u deze al digitaal of op papier, maar we attenderen u graag op de mogelijkheid dit magazine online te ontvangen. Via het...
Lees meerSteeds meer opleidingen doen het en het blijkt een gouden greep: docenten en studenten organiseren gezamenlijke inspiratiesessies over toekomstbestendig onderwijs met partners uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid. Wat is het en hoe bereidt de school zich hierop voor? Wie wil daar nou niet aan meewerken? MBO Horeca...
Lees meerResultaten onderzoeksstage. Op 8 februari presenteerde student Loris Monasso in het Stadsmuseum in Rhenen de resultaten van zijn onderzoeksstage over mogelijke oplossingen voor voedselafval in de binnenstad van Rhenen. Tijdens het overleg met winkeliers/ horecaondernemers uit de binnenstad van Rhenen, gemeente Rhenen, Rhenen Stad en de Werkplaats Circulaire Voedselketens bespraken...
Lees meerMet duurzame en circulaire uitdagingen kunnen we direct aan de slag. Denk aan het verminderen van de CO2-uitstoot en andere maatregelen om het klimaat en de aarde te sparen. Dit zijn zeker geen ‘missions imposible’. We kunnen voedselverspilling tegengaan en kiezen voor een plantaardig-rijk dieet. Deze voorbeelden staan in de...
Lees meer