Wij maken het rond
Partner worden

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Nieuwsbrief oktober 2021

Donderdag 28 oktober 2021 Algemeen

Van de mooie uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley op 29 september gaan we nu met snelle schreden richting 18 november wanneer onze eigen Living Lab Day zal plaatsvinden. Een jaarcongres, dat we dit jaar gelukkig weer fysiek kunnen organiseren zodat er ruimte voor ontmoeting en inspiratie kan ontstaan. U...

Lees meer

Jongeren bereiden de gezondste en lekkerste Ideale Burgers op Youth World Food Day

Woensdag 27 oktober 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op 16 oktober was het weer Wereld Voedseldag. Sinds 9 jaar wordt op die dag ook de Youth World Food Day gehouden. Dit jaar in Ede, op het terrein van het World Food Centre, naast het NS-station. Hoofdthema: eiwittransitie. Oftewel: hoe kunnen we met andere eiwitten dan alleen van vlees,...

Lees meer

Twee circulaire initiatieven centraal tijdens Werkplaats Circulaire Voedselketens

Woensdag 27 oktober 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op donderdagavond 14 oktober was er eindelijk weer een fysieke bijeenkomst van de Werkplaats Circulaire Voedselketens in Regio Foodvalley. We waren te gast bij Sebastiaan Hetterschijt van Bakkersgrondstof in Wageningen. Vanaf 19:30 uur werden alle aanwezigen welkom geheten in het Nederlands Bakkerij Centrum. Met Bakkersgrondstof en De Groenerie stonden deze...

Lees meer

Terugblik: Kennissessie circulair inkopen

Dinsdag 26 oktober 2021 Algemeen

Een van de belangrijkste instrumenten die overheden in handen hebben om circulaire producten of diensten te stimuleren is hun eigen inkoop. Want daarin kunnen eisen gesteld worden aan materialen, hergebruik, footprint etc. Er zijn verschillende methoden om circulair in te kopen en meerdere gemeenten binnen Regio Foodvalley zijn daar actief...

Lees meer

In de industrie nog te weinig aandacht voor circulariteit

Dinsdag 26 oktober 2021 Community of Practice Industrie

Het aantal bedrijven in de maakindustrie dat zich actief bezighoudt met circulariteit valt tegen. Dat blijkt uit onderzoek* van Kruizinga.nl. Ruim driekwart van de respondenten geeft aan dat hun bedrijf nog geen plan van aanpak heeft op het gebied van circulariteit. Volgens Boris Vildósola Bustos, Managing Director bij Kruizinga.nl, wordt...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven