Als ondernemer stond je door de corona-pandemie zeer waarschijnlijk voor nieuwe uitdagingen. Ineens merkte je bijvoorbeeld dat inkooprijzen stegen. Of dat bepaalde grondstoffen niet meer geleverd werden. En dat zorgde voor vertraging voor jouw eindproduct. Hoe bereid je je dus voor op de toekomst – zodat jouw onderneming nét wat...
Lees meerGisteravond vond de feestelijke uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021 plaats. De uitreiking was in het Schaffelaartheater in Barneveld, daar mochten we elkaar eindelijk weer fysiek ontmoeten! Winnaar Fabriek Fris uit Ede heeft de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021 gewonnen. Met hun eigen merk, OSIAS, krijgt afgedankt katoen een tweede...
Lees meerVeel mensen in de regio Foodvalley zullen Wilma Gorissen al kennen. Is het niet persoonlijk, dan is het wel door de vele contacten die zij in de regio heeft als het gaat om duurzaamheid. Haar netwerk is groot, evenals haar ambitie om de wereld een stukje mooier te maken. Dat...
Lees meerIn de Werkplaats Industrie ging de discussie over circulaire industrieterreinen. Niet alleen over de definitie, maar vooral hoe we bestaande industrieterreinen circulair maken. Geïnspireerd door de natuur wordt een circulair industrieterrein gezien als een vorm van industriële symbiose. Hoe kunnen bedrijven lokaal samenwerken om het gebruik van afval van de...
Lees meerOp Prinsjesdag lanceerde de werkplaats Bouw een mooie noviteit: Het eerste weeshuis voor zonnepanelen welke de dag erop live is gegaan. Een mooi initiatief van Sungevity met meerder partners, lees meer via het bestand in de downloads. Dit idee beantwoordt prachtig aan een vraagstuk wat Tijs Cuppen van Blue Buildings...
Lees meer