VMBO-leerlingen van Het Perron in Veenendaal kregen een masterclass verspillingsvrij koken van chefkok Mick Denneman van het SmaakPark. Nederlandse huishoudens kunnen gemiddeld 41 kilo voedsel per persoon per jaar besparen door minder voedsel weg te gooien. Tijdens de verspillingsvrije week (van 7 t/m 13 september) vroegen bedrijven, onderwijs en publieke...
Lees meerHet Living Lab Regio Foodvalley Circulair is in het programma RTL Doe Maar Duurzaam gekomen! Een interessante samenwerking is daar onder de aandacht gebracht. Regio Foodvalley heeft de ambitie om een brede circulaire beweging op gang te brengen. Door samen te werken met andere initiatieven en bedrijven gebeuren er mooie...
Lees meerDe vijf genomineerden die kans maken op de prijs voor de meest impactvolle innovatie in Regio Foodvalley zijn bekend. De onafhankelijke vakjury bracht negenentwintig inzendingen terug tot vijf en kiest op 29 september de beste innovatie. Zij kijken naar originaliteit, impact, duurzaamheid en circulariteit en sector-overstijgende samenwerking. Ook het publiek...
Lees meerDe afgelopen maand zette Regio Foodvalley al acht Verspillingsvrije Helden in het zonnetje. Acht professionals en ondernemers die zich in onze regio inzetten om producten te redden van de kliko. Zij deelden hun verhalen en handige verspillingsvrije tips. Zo kwam boer Roel van Dijk aan het woord: zijn koeien worden...
Lees meerDonderdag 16 september 2021 om 15:30-17:00 uur Op het gebied van waterstof werken de provincies Utrecht en Zuid-Holland, het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) en Platform Groene Hart Werkt! nauw samen. In een reeks webinars over waterstof en mobiliteit die zij gezamenlijk organiseren komen vooral de praktische kant van het rijden...
Lees meer